Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Aftellen voor klassiek rallygeweld

Terwijl momenteel de Rallye Monte-Carlo in volle gang is, blikken wij alvast vooruit naar volgende week. Op 27 januari gaat de Rallye Monte-Carlo Historique weer van start.

Een Porsche 911 vecht een weg door de sneeuw in de Rallye Monte-Carlo Historique. Foto: Automobile Club de Monaco

Het is een van de hoogtepunten van het jaar voor liefhebbers van klassiekerrally’s, de Rallye Monte-Carlo Historique. Met recht, want niet alleen zie je jaarlijks oud-winnaars van de Monte Carlo rally als de Mini Cooper S, de Porsche 911, de Alpine A110 1600 en de Saab 96 voorbijkomen, maar daarnaast worden ook de meest uiteenlopende klassiekers meegebracht en door de sneeuw gejaagd.

 

De Renault-Alpine A110 1600 won de Rallye Monte-Carlo in 1971. Foto: Automobile Club de Monaco

Het is dit jaar alweer de negentiende keer dat de Rallye Monte-Carlo Historique van start gaat. Ook dit jaar is er weer een uiteenlopend deelnemersveld. Zo verschijnen er onder meer een Opel Ascona 400, een Jaguar E-Type, een Renault 8 Gordini, een Porsche 911 Carrera RS uit 1973 en een Lancia Stratos aan de start. En over uiteenlopend gesproken: ook een Lada 1500 S, een Austin Taxi en een Panhard Z1 doen mee aan de klassiekerrally.

 

Een Japanse Datsun 240Z doet ook dit jaar weer meer aan de Rallye Monte-Carlo Historique. Foto: Automobile Club de Monaco

De rally gaat van start op 27 januari, maar pas op 30 januari komen alle 300 deelnemers samen in de Franse Alpen. Sommige teams hebben er dan al ruim 2.100 kilometer op zitten. Van 1 tot en met 3 februari vindt vervolgens de echte rally plaats.

Hieronder wat beelden van afgelopen jaar om alvast in de stemming te komen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.