Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 22 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz EQC: de nieuwe maatstaf?

De Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC moet hét antwoord zijn van de Stuttgartse autobouwer op de Audi E-Tron, de Jaguar i-Pace en de Tesla Model X. Wordt deze elektrische SUV uit Stuttgart de nieuwe maatstaf in de luxedivisie van de elektrische auto? Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst geeft antwoord op deze vraag.

Mercedes-Benz heeft lang gewacht met haar entree in de markt van de volledig elektrische auto’s. Volgens eigen zeggen om met een overtuigende auto te kunnen komen. Dat zouden we wij ook zeggen. Productieproblemen van het accupakket of de naderende strengere CO2-regels voor het totale wagenpark van fabrikanten spelen niet mee, benadrukt het merk. Het is overigens het eerste model in een lange lijn van elektrische Mercedessen onder het EQ-label.

Cijfertjes

Het gaat bij elektrische auto’s veelal om de cijfertjes. De vier wielen worden door twee elektromotoren aangedreven die samen goed zijn voor 408 pk. Met zijn 650 kilogram wegende 80 kWh-accupakket zou hij ruim 400 kilometer ver moeten kunnen komen. De topsnelheid van de SUV is begrensd op 180 km/h en de sprint van 0 naar 100 km/h doet hij in maar 5,1 seconden. Hij kan geen driefasen AC-laden en trekt bij de snellader maximaal 110 kW binnen. Zeker niet grensverleggend in vergelijking met zijn concurrenten.

Voor het design is er gekozen voor een gulden middenweg tussen SUV en een Coupe. De daklijn loopt iets strakker dan je van een normale SUV gewend bent. Aan de binnenkant is het een feest van herkenning, want hier is alles precies zoals je van Mercedes zou verwachten. Grote schermen achter het stuur die alles weergeven en voor de rest lekker minimalistisch.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.