Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 20 feb 2021

Mercedes-Benz 230 CE (C124) (1992) – Uw Garage

Je netjes gedragen en een opleiding afronden is altijd goed toch? Voor Rick van Krieken bracht het nog iets extra’s. Dit is zijn Mercedes-Benz 230CE.

“Al lang geleden deed mijn vader me de belofte dat ik een auto zou krijgen als ik netjes mijn school zou afmaken en me goed zou gedragen. Hij is een man van zijn woord. Dus ik was net zeventien, had me keurig gedragen, haalde mijn rijbewijs en kon gaan zoeken. Ik herinnerde me een Mercedes-Benz 230 E en een 300 E die mijn vader vroeger had. En de cabrio’s uit de 124-serie die ik wel eens had zien rijden, vond ik helemáál gaaf. Maar ik heb geen garage, en zo’n auto met een softtop buiten voor de deur parkeren: dat gaat niet. Bovendien waren ze toen in goede staat en met een redelijke kilometerstand al kostbaar. Ik heb nog gedacht aan de 126 coupé, de S-Klasse van toen, maar die was voor dagelijks gebruik niet te betalen. Een grote auto rijden met een V8 is gewoon duur. En zo kwam ik bij de Mercedes-Benz 124 coupé uit.”

Blauschwarz

“Maar dan wel een met de juiste opties, in de goede kleur en met een redelijke kilometerstand. Dus Blauschwarz, een schuif-/kanteldak, een handbak met vijf versnellingen en vier elektrisch bediende ramen. Het idee van rijden zonder B-stijl sprak me aan, maar dan wel zonder eerst naar de achterbank te moeten kruipen om met een zwengeltje de achterramen open te draaien. Verder moest het natuurlijk een harde auto zijn. Technisch zijn ze onverwoestbaar, maar ook deze serie ging op den duur wél roesten. Ik heb eerst via de bekende kanalen in Nederland gezocht, daarna in Duitsland en uiteindelijk ben ik in België uitgekomen. Mijn vader was een beetje aan het meekijken en vroeg op een gegeven moment: ‘En deze dan?’ Ik zei gelijk: ‘Dat is niks, die heb ik al gezien.'”

“‘Dat ziet er toch niet uit zo: een Coupé met een grille van een SL, Borbet-sportvelgen en in de kofferdeksel een spoiler verwerkt?’ Er zijn mensen die dat geweldig vinden, ieder zijn smaak, maar ik vind het niets. Mijn vader zei gelijk: ‘Kijk eens verder dan de buitenkant, kijk eens naar de staat, de kilometerstand en de opties. Die handbak! En een viercilinder is gunstiger bij dagelijks gebruik dan de zescilinder.’ En inderdaad: de rest van de auto klopte wel. De verkoper had deze Mercedes-Benz Coupé ingeruild en dit was niet echt zijn handel. Hij verkocht eigenlijk alleen zo goed als nieuwe auto’s. We zijn eropaf gegaan en ik heb die auto voor een heel leuke prijs kunnen meekrijgen.”

Autovisie Magazine

Wil je alles weten van de Mercedes-Benz 230 CE van Rick van Krieken? Het complete verhaal lees je in Autovisie Magazine nummer 4, nu in de winkels!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz 230 CE (C124) (1992) – Uw Garage
Sluiten