Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 12 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Mechatronik M-SL: Superster met V8 – Video

Een prachtig koetswerk met een moderne V8 van Mercedes-Benz: dat is de Mechatronik M-SL. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst neemt je mee in dit prachtige kunststuk.

De Mechatronik M-SL biedt een moderne Mercedes-Benz V8 in het koetswerk van de prachtige Pagode. De klassieke SL wordt door de befaamde Mercedes-specialist Mechatronik volledig gerestaureerd om daarna opgebouwd te worden met hedendaagse techniek. Onderstel en remmen worden aangepast om de 279 pk van de 4.3 V8 aan te kunnen. Er zitten 1500 manuren in een M-SL, waardoor hij meer dan 300.000 euro kost. Daarvoor krijg je wel moderne kunst op wielen.

Wel de lusten

De Mechatronik M-SL wordt iets ten noorden van Stuttgart ontwikkeld. Mechatronik heeft in ruim dertig jaar tijd een formidabele reputatie opgebouwd als Mercedes-Benz restaurateur. Een van de beste ter wereld. Sinds enkele jaren maken ze onder de noemer New Tech-serie ook eigen modellen, waaronder deze M-SL. Een W113 SL uit de tweede helft van de jaren zestig wordt voorzien van moderne techniek. De koper van deze Pagode heeft daardoor wel de lusten van een klassieker maar niet de lasten. Betere prestaties, een hogere betrouwbaarheid en een verfijnder rijgedrag.

Mechatronik M-SL

Vette V8

De belangrijkste premium van de Mechatronik M-SL is de 4,3-liter V8 en vijftrapsautomaat die Mercedes-Benz eind jaren negentig gebruikte in bijvoorbeeld de CLK 430. De M-SL heeft 279 pk en 400 Nm en daarmee roffelt hij in 6,5 seconden naar 100 km/h. Dankzij een mechanisch sperdifferentieel kan hij de forse trekkracht nog goed kwijt ook. Geholpen door een gemoderniseerd onderstel met korte veren, straffere dempers en stuggere rubbers in de ophanging. Het stuurhuis is origineel gebleven om een authentieke rijervaring te waarborgen. Beleef in deze video de waanzinnige M-SL mee met Peter Hilhorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.