Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 26 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk recept: Mazda RX-4 (1974) – Uw Garage

Een overvloed aan pk’s in een lichte, sportieve auto. De hemel op aarde? Ferdi van Hout heeft gemerkt dat genieten ook anders kan. 

Als kleine jongen haalde ik van alles uit elkaar en in tegenstelling tot leeftijdgenoten kreeg ik het dan ook weer in elkaar én werkte het nog. Later kwamen de brommers, scooters en auto’s. Ik besloot samen met een vriend een ‘project’ te kopen. Een Mazda RX-7 was anders en apart, dat moest het dus worden. Maar ons budget was te laag en het plan verwaterde. Maar een van de auto’s die we tijdens onze zoektocht hadden gezien, een tweede generatie RX-7 Turbo met een gereviseerd blok had indruk gemaakt. Dat is wat later mijn eerste auto geworden.”

Body kit

Die auto heb ik vanaf 2005 acht jaar gehad. Hij is in die tijd gespoten, er is een body kit op gezet en de motor is getuned tot 400 pk. Erg leuk om te doen allemaal, maar eigenlijk niet leuk meer om mee te rijden. Hij liep alleen maar echt goed als je heel hard ging en dat ging me tegenstaan. Het was ook altijd bloedheet, die motor produceerde zo veel hitte! Ik was te ver gegaan.”

Ferdi van Hout kocht dus uiteindelijk deze prachtige RX-4. Wil je het complete verhaal over zijn auto weten, lees dan verder in Autovisie Magazine. Daar vind je ook mooie fotografie van de klassieke Mazda.

Peters Proefrit

Meer klassiekers en youngtimers? Kijk eens rond op onze website! Die staat namelijk vol met Uw Garage-video’s én fraaie items voor Peters Proefrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.