Autovisie
Autovisie Video 14 apr 2017

Elektrische Lucid Motors Airs haalt 350 km/h (begrensd!)

Lucid Motors heeft bijgaande video echt niet voor de publiciteit gemaakt hoor. Het was namelijk absoluut noodzakelijk om de elektrisch Air tot 350 km/h te testen, aldus de fabrikant, omdat het model ook in Duitsland verkocht gaat worden. Yeah, right!

“The Air moet concurreren met de beste voertuigen ter wereld in de grootste markten ter wereld”, aldus Lucid Motors. “En in tenminste één van die markten wordt verwacht dat de auto zonder problemen lange afstanden op hoge snelheid kan afleggen.” Mooi verhaal, jongens, maar dat geloven we niet zomaar.

“Mooi verhaal, jongens, maar dat geloven we niet zomaar”

Uiteraard moet een auto tot zijn limieten worden getest, maar dat de 1000 pk sterke Lucid Motors Air bijna 350 km/h loopt (elektronisch begrensd) is natuurlijk te bizar voor woorden. Het levert mooie publiciteit op, maar ook een accu die ongetwijfeld al na een paar minuten leeg is. Want die theoretische actieradius van 640 kilometer… Die ga je met een loodzware rechtervoet natuurlijk never nooit niet halen.

LEES OOK: LUCID MOTORS AIR GAAT TESLA IN DE WEG RIJDEN

En Lucid Motors is nog niet klaar. Naar aanleiding van deze hogesnelheidstest in Ohio wordt de Air nog verder verbeterd, waarna de sedan later dit jaar nog hogere snelheden moet kunnen bereiken. De eerste productieversies van de Air worden overigens pas in 2019 afgeleverd. Lucid Motors moet eerst nog een fabriek bouwen.

Reageer op artikel:
Elektrische Lucid Motors Airs haalt 350 km/h (begrensd!)
Sluiten