Ramon Mens
Ramon Mens Video 13 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Lazareth bouwt een motor met Maserati-V8 en meer gekkigheid

Wonderlijke creaties zoals deze maken de automotive-cultuur zo leuk om te volgen. Kende jij deze Lazareth-motorfiets al, met vier wielen een V8 van Maserati?

Lazareth LM847

Lazareth

De in samenwerking met Ferrari ontwikkelde 4.691 cc V8 van Maserati is een van de mooiste blokken uit de laatste jaren. Goed voor meer dan 450 pk die met een heerlijk schelle, dramatische grom opgewerkt wordt. Dus waarom zou je die pracht louter gebruiken voor auto’s?

Dat moet het Franse Lazareth gedacht hebben toen het deze motorfiets bouwde: de LM847 wordt namelijk aangedreven door dit blok. En dat is niet de enige overeenkomst op autogebied, want dit voertuig beschikt ook nog eens over vier wielen. Het bewijs dat dit 400 kilo wegende geheel ook daadwerkelijk kan rijden, wordt geleverd in deze video.

V8

Een blik op de website van Lazareth leert ons dat er wel meer bizarre machines het bedrijfspand in Annecy hebben verlaten. Onder meer de nodige andere speciale motorfietsen, de driewielige Wazuma en derivaten (onder meer met een vijfliter V12 van BMW).

Kan het nog gekker? Jazeker: met de nodige verbouwde supermini’s, bij voorkeur voorzien van een V8. Dat kan met de classic Mini, maar ook met de Renault Twingo in V8 Trophy-gedaante – die heeft 200 pk op de achterwielen dankzij een Rover-V8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.