Autovisie
Autovisie Video 15 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Land Rover Defender Works V8 is knallend afscheid – Sjoerds Weetjes 220

Maar liefst 150.000 pond, en dat zelfs zonder belastingen (!), kost deze Land Rover Defender. Het is de handgebouwde Works V8-uitmonstering, een hoekig beest met V8-hart en een prestatieniveau waarmee je menig GTI-rijder een minderwaardigheidscomplex bezorgt. Maak kennis met de Land Rover Defender Works V8. 

Alweer drie jaar terug kondigde Land Rover de komst van de Defender Works V8 aan. Hoewel twee Nederlandse liefhebbers direct hun bestelling bij de Engelse fabriek plaatsen, moesten zij ongelooflijk veel geduld uitoefenen. Nu pas arriveerden de twee mastodonten bij de Nederlandse dealer, waar de sleutels op hen liggen te wachten. Was zo’n Works V8 het wachten waard? Wat maakt de speciale Defender zo bijzonder? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen kreeg de sleutel van de wildste Land Rover Defender ooit. Hij opent alle deuren en de motorkap en laat je zien wat voor krachtpatser de Works V8 is. 

Fout

Hij vertelt je tevens welke fout Land Rover tijdens de ontwikkeling van het ultieme afscheidsmodel maakte, maar ook hoe de autobouwer dat ‘kleine euvel’ direct oploste. Die oplossing is overigens geen geheim, want de fabrikant was er naar zijn klanten van meet af aan duidelijk over. 

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering. Voor aflevering 220 van Sjoerds Weetjes wist Sjoerd van Bilsen twee voor Nederland bestemde Land Rovers Defender Works V8 bij elkaar te krijgen. Eerder kreeg Sjoerd de Aston Martin Victor voor de cameralens, een model waarvan er slechts één bestaat. Niet alleen mochten we de Victor uit een privecollectie aan jullie voorstellen, hij deed dat in het bijzijn van een V8 en een One-77, de twee modellen die voor de inspiratie van de Victor zorgden. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.