Autovisie
Autovisie Video 5 apr 2017

Jaguar F-Pace SVR draait luidkeels warm

Nu Mercedes-AMG de GLC onder handen heeft genomen en BMW met een X3 M komt, kan Jaguar niet achterblijven. Op de Nürburgring draait de Jaguar F-Pace SVR alvast warm.

F-Pace SVR

Dat er een SVR-variant van de Jaguar F-Pace zou komen, was al duidelijk. Mark Stanton, de baas van Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover, gaf in gesprek met Autovisie al toe dat hij naar elk model van de merken kijkt voor een extra snelle versie. De vraag naar snelle SUV’s blijft alleen maar toenemen, dus lijkt dit ook het moment om met een F-Pace SVR te komen.

V8

Net als Mercedes-AMG kiest Jaguar’s SVO-afdeling ook voor een V8. Die motor wordt nu ook gebruikt in verschillende modellen van Jaguar Land Rover en levert een vermogen van 485 tot en met 575 pk. Voor de Jaguar F-Pace SVR kiest het merk waarschijnlijk voor een afstelling van meer dan 510 pk, waarschijnlijk 550 pk, net als in de Range Rover Sport SVR. Daarmee is de auto dan ook weer veertig pk sterker dan de Mercedes-AMG GLC 63 S.

LEES OOK: ER KOMT MOGELIJK EEN RANGE ROVER VELAR SVR

Onthulling

Het topmodel van de F-Pace wordt waarschijnlijk dit najaar onthuld op de IAA in Frankfurt. Die show vindt plaats van 14 tot en met 24 september.