Autovisie
Autovisie Video 26 nov 2015

Huh? Wat? Autocommercials die we niet begrijpen.

Audi presenteerde onlangs een even kostbaar als ongeloofwaardig promotiefilmpje om de brute kracht van de Audi RS7 onder de aandacht te brengen. Het Duitse scheurijzer neemt het in het filmpje op tegen een lift, een hardloper en een geit. De uitslag van de race durven wij overigens gerust in twijfel te trekken.

De betreffende spot van Audi:

Het is een trend die we al langer herkennen in de reclamestrategie van autofabrikanten. Simpelweg vertellen dat je de beste bent volstaat niet meer. Strakke montage en spectaculaire shots komen vaak boven het daadwerkelijk verstrekken van nuttige informatie. Hier een kleine selectie van commercials die hun doel nogal voorbijschoten.

Lincoln

Een Oscar-winnend acteur, een filosofische kwinkslag en een yak. ‘Dat is het fundament voor een goede commercial’, moeten ze bij het Amerikaanse Lincoln gedacht hebben. Het resultaat is nogal vaag en inmiddels al tientallen keren geparodieerd.

Saab

De Zweden stonden nou niet bepaald bekend om hun extravagante karakter. Toch hebben ze een aantal knotsgekke commercials op hun naam staan. Wat ze de consument met deze uitgekiende choreografie precies wilden vertellen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Maar spectaculair is het wel.

Toyota

Je potentiële nieuwe verkoopkanon vanaf een vliegdekschip in zee kieperen. Het lijkt vragen om problemen. Toyota besloot desondanks dat het dé manier was om hun nieuwe Yaris destijds onder de aandacht te brengen. Het merk beweerde dat de Yaris voor vrijwel alles door kon gaan, maar straaljager en (onderzee)bootje kunnen we in ieder geval doorkrassen.

Dat Toyota wel eens beter werk heeft afgeleverd laat deze hoogst curieuze reclamespot zien. Even vreemd als hilarisch, en typisch Japans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.