Autovisie
Autovisie Video 27 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Het beste van Peters Proefrit: heerlijke hot hatchbacks

Het einde van het jaar nadert, dus is het tijd om terug te kijken. In dit artikel brengen we je een aantal fraaie afleveringen van Peters Proefrit. Met vandaag in de hoofdrol: heerlijke hot hatchbacks.

Hete hatchbacks, wie houdt er niet van? Kleine, compacte allemans-auto’s die zijn voorzien van een sterkere motor, straffere ophanging en in veel gevallen minder gewicht. Dit jaar schitterde een aantal heerlijke hete hatchbacks in afleveringen van Peters Proefrit. Vandaag kijken we terug naar vijf legendarische hoofdrolspelers. Ze komen uit verschillende Europese windstreken en zijn volkomen willekeurig gerangschikt. Kijk met ons terug op het afgelopen jaar en geniet mee op de bijrijdersstoel naast Peter Hilhorst!

Talbot Sunbeam Lotus

De Talbot Sunbeam Lotus is een hot hatchback van de heerlijke oude stempel. Hij is net zo groot als een Volkswagen Up, maar heeft achterwielaandrijving, een 150 pk Lotus Esprit-motor en een laag gewicht. In deze aflevering van Peters Proefrit alles over deze homologatiespecial die ook nog eens wereldkampioen rally werd.

Ford Focus RS

De Ford Focus RS is met afstand de beste hot hatch uit zijn tijd. In deze aflevering van Peters Proefrit zie je waarom.

Volkswagen Golf GTI G60

De Volkswagen Golf GTI G60 moest het merk weer heer en meester maken in het zwaarbevochten GTI-segment. Het vermogen Golf werd door een compressor opgeblazen tot 160 pk. Genoeg om de concurrentie af te troeven? Peter Hilhorst geeft je in deze aflevering het antwoord!

Peugeot 205 Rallye

De Peugeot 205 Rallye was het betaalbare en gestripte alternatief voor de GTI’s. Die varianten van de 205 krijgen altijd de meeste aandacht, maar de Rallye-versie is minstens zo begeerlijk. In deze Peters Proefrit zie en hoor je waarom.

Fiat Cinquecento Sporting

De Fiat Cinquecento Sporting is piepklein, maar levert groots rijplezier en daardoor heel veel pret per euro. Na het zien van deze aflevering van Peters Proefrit wil jij deze Fiat ook.

Krijg je nou niet genoeg van Peters Proefrit? Niet getreurd! Op zowel onze website als ons YouTube-kanaal kun je verdrinken in afleveringen van Peters Proefrit. Zin in een Audi R8? Een Renault Clio V6? Peter Hilhorst reed in de afgelopen jaren met auto’s voor elke liefhebber en deelt zijn ervaringen graag met jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.