Autovisie
Autovisie Video 5 aug 2015

Ford: ‘Shelby GT350R kan zich meten met Porsche GT3’

De Shelby GT350R heeft op de Grattan Raceway in Michigan een tijd neergezet die de tijd van de Porsche 911 GT3 evenaart. Ford claimt tevens dat de auto een van z’n sterkste concurrenten, de Chevrolet Camaro Z/28, met een ruime seconde verslaat.

Toch mogen we enkele vraagtekens zetten bij de rondetijd van de 526 pk sterke ponycar. Fijn dat de GT350R een seconde van de tijd van de Camaro afsnoept, maar welke tijd de Shelby nu precies heeft neergezet, is niet bekendgemaakt. Het wordt hierdoor moeilijk de claim van Ford te verifiëren, dit in tegenstelling tot recordpogingen op bijvoorbeeld de Nürburgring waar de rondetijden beter gedocumenteerd zijn.

“Het wordt hierdoor moeilijk de claim van Ford te verifiëren”

Daarnaast is het niet helemaal eerlijk de rondetijd van de Shelby te vergelijken met die van de Porsche 911 GT3, aangezien de GT350R door een fabriekscoureur werd bestuurd. Europese auto’s zijn in de States voor een goede rondetijd overgeleverd aan rijders van autotijdschriften. Coureurs die absoluut zeer begaafd zijn, maar tegen fabrieksondersteuning kan een kleine onafhankelijke titel moeilijk tegenop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.