Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is (volgens Robbert) de beste Ford Mustang ooit – Uw Garage

Robbert Kreber bouwde de volgens hem beste Mustang ooit. En gezien zijn enorme schat aan ervaring: waarom zouden we aan die claim twijfelen? 

Ik was in mijn vrije tijd altijd met de Jeep Wagoneer bezig; bouwen en perfectioneren. Zo heb ik in de afgelopen dertig jaar enorm veel kennis vergaard. Maar die Wagoneers, daar kan je wel 600 pk in stoppen, maar ze wegen 2,5 ton, dus sportief wordt het nooit. Zo’n tien jaar geleden besloot ik ook eens een lichtere, sportievere auto te bouwen en zo kwam ik bij de Mustang.

Zes Mustangs

Ik begon met veel research, daarna ging ik bouwen en perfectioneren. Al snel was er een Italiaan die de Mustang op een beurs had gezien, hij móest die auto hebben. Toen kon ik dus een nieuwe bouwen. En weer kwam er iemand die die auto fantastisch vond. Op die manier heb ik zes Mustangs gebouwd. Met de knowhow die ik daarmee had opgedaan besloot ik de beste Mustang ooit te gaan bouwen en die staat hier.

Ik kocht de basis via eBay. Het is een Fastback en het goede blok zat er al in, maar verder moest alles anders. Ik deed dat toen nog naast mijn baan. Heerlijk met muziek aan en dan kwam ik er opeens achter dat het vijf uur ‘s ochtends was en ik toch eigenlijk even twee uurtjes moest slapen… Twee jaar geleden kreeg en greep ik de kans om voor mezelf te beginnen. Ik deed dit eerst alleen in het weekend, nu heb ik dus eigenlijk vijf dagen weekend en twee dagen privé. 

Opgeven voor Uw Garage

Wil je alles weten over de Ford Mustang van Robbert Kreber? Lees dan verder in Autovisie Magazine. Wist je dat je ons magazine ook digitaal kunt lezen? Via deze link ontdek je hoe dat moet. Ben of ken jij iemand met een bijzondere auto en een bijzonder verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.