Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 30 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Een echte kitkart: Biota Mk1 (1971) – Uw Garage

Stroom en benzine, dan loopt hij! Zo vertelde de verkoper. Het duurde zes jaar voordat de Biota van Jos en Peter Niessen voor het eerst werd gestart… 

“In 1986 waren we op zoek naar een Rover om op te knappen, zo’n grote 3500. We kwamen in Haarlem bij iemand die er een had, maar dat bleek een enorme klus, waarvan ook heel veel uitbesteed zou moeten worden. Dat was voor ons niet te doen. Achterin die garage zagen we ook een Biota-logo op een autootje dat verder nauwelijks zichtbaar was. Thuisgekomen gingen we op zoek en vonden we een afbeelding. De Rover was snel vergeten; dit was veel leuker! De Biota bleek te koop, maar de eigenaar had een café gehad en zo ongeveer de hele inventaris lag op en in die auto. En het was eerst betalen en dan uitbouwen en meenemen. En ja, de auto reed nog: ‘alleen even de accu opladen en wat benzine erin’. We hebben 1500 gulden betaald en werden de tweede eigenaar van de Biota.”

Aanmelden Uw Garage

Het complete verhaal achter de Biota van Jos en Peter Niessen lees je in Autovisie Magazine, bijgestaan door uitgebreide fotografie. Heb je zelf een bijzondere klassieker met een uniek verhaal, of ken je iemand met een dergelijke auto? Geef hem of haar dan op voor Uw Garage! Dat doe je door een mail te sturen naar [email protected]. Wie weet komen we binnenkort bij je langs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.