Autovisie
Autovisie Video 12 aug 2016

Ayrton Senna moedigt Olympiërs aan in prachtige video

In een indrukwekkende animatie vertelt Formule 1-legende Ayrton Senna over zijn legendarische Grand Prix-zege voor eigen publiek, ter inspiratie voor Olympische sporters.

Ayrton Senna in animatie

Ayrton Senna

De illustere drievoudig F1-wereldkampioen stond bekend om zijn ongrijpbare manier van doen. Nog altijd maakt de carrière van de in mei 1994 verongelukte Braziliaan de tongen los. Eén van de meest vertelde verhalen is zijn eerste GP-overwinning in eigen land.

Jarenlang wist Senna de Grand Prix van Brazilië niet te winnen. Pas in 1991, op weg naar zijn derde wereldtitel, lukte dat voor het eerst, op het circuit van Interlagos in Sao Paulo. De meestercoureur worstelde die race met ziekte en versnellingsbakproblemen aan zijn McLaren-Honda, maar wist toch als eerste over de streep te komen – zwaar geëmotioneerd en totaal uitgeput.

Autosport

In een indrukwekkende animatievideo van een Braziliaanse studio wordt dat verhaal prachtig in beeld gebracht, begeleid door Senna’s eigen woorden over dit stukje autosporthistorie. De moraal van het verhaal: nooit opgeven als je kunt vlammen voor eigen publiek.

Reageer op artikel:
Ayrton Senna moedigt Olympiërs aan in prachtige video
Sluiten