Autovisie
Autovisie Nieuws 12 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

McLaren MSO HS rolt van de band

Voor vijfentwintig klanten van McLaren is het wachten eindelijk voorbij: de McLaren MSO HS rolt in Woking van de band. Nog krachtiger dan de 675 LT en met nog meer spoilerwerk is dit – voorlopig – de absolute topper van McLarens Sport Series..

McLaren MSO HS - Autogespot.nl - Autovisie.nl

Op Autogespot.nl kwam vandaag de eerste foto van de McLaren MSO HS naar buiten. Eerder noemden we de auto 688 HS, maar McLaren geeft nu aan dat de auto MSO HS heet, maar inderdaad wel 688 pk krijgt. Hij is nog eens veertig kilogram lichter dan de Mclaren 675 LT en de 3,8 liter V8 perst er nog eens dertien paarden extra uit. Er worden slechts 25 exemplaren van geproduceerd, veel minder dan van de 675 LT, waar er vijfhonderd van gebouwd zijn. Voorlopig kijk je hier dus naar het topmodel van McLarens Super Series, zoals de reeks modellen gebaseerd op de 650S heet.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW MCLAREN 675LT SPIDER

Najaar

Dit najaar brengt McLaren nog een gelimiteerde uitvoering van de 675 LT, de MSO Carbon Series LT. Ook van die auto worden slechts 25 exemplaren gebouwd, die ook alweer lang en breed vergeven zijn. De Carbon Series LT krijgt weer ander spoilerwerk dan de MSO HS en heeft geen grote achtervleugel. De grote luchthapper op het dak moet hij – aangezien het een Spider is – eveneens ontberen. Een grote overeenkomst is de extra hoeveelheid koolstofvezel. De Carbon Series krijgt namelijk veertig procent meer carbon carrosseriedelen dan een standaard 675 LT. Alles voor de laatste gram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.