Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Alle details van de Toyota ProAce Electric – Video

De eerste volledig elektrisch aangedreven bestelwagen van Toyota is onderweg, de ProAce Electric. De importeur levert de elektro-bedrijfswagen vanaf eind dit jaar. In welke soorten en maten is het model verkrijgbaar? Wat kost de auto? Wat zijn de verschillen met de oliegestookte versies? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je de details van de ProAce Electric. 

 Al enkele jaren levert Toyota de ProAce. De bestelwagen is er gekomen door een samenwerkingsverband met PSA, dat zelf de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro uitbrengt. Die samenwerking gaat nu een nieuwe fase in. Na de dieseltypes komt de bedrijfswagen er voor het eerst met een elektrisch aandrijflijn. Dat betekent dat de zelfontbrander uit de neus verdwijnt en plaats maakt voor een elektromotor.

Accupakket Toyota ProAce

De brandstoftank wijkt voor een accupakket. In totaal is de elektrische aandrijflijn 60 kg zwaarder dan de dieselmotor met transmissie en tank. Wat voor invloed heeft dat extra gewicht op de speciicaties van de bedrijfswagen? Het is een van de vragen waarop je antwoord krijgt in deze video. Daarnaast legt Sjoerd van Bilsen je uit in welke varianten de Toyota ProAce Electric verschijnt, wat voor zekerheden de bedrijfswagen biedt en hoe je de Electric-versie kunt herkennen. 

Toyota ProAce Electric

 De ProAce Electric, die 1,90 meter hoog is en daardoor menig parkeergarage kan inrijden, gaat officieel eind dit jaar in de verkoop. Van de bedrijfswagen komen meerdere varianten. Die zullen echter niet direct bij de verkoopstart van de ProAce Electric beschikbaar zijn, maar wel al te bestellen.

City

Op een later tijdstip komt Toyota met nog een model voorzien van een elektrische aandrijflijn, de ProAce City. Dat model debuteert als bestelauto in de eerste helft van 2021. Later in het jaar, reken op het vierde kwartaal van 2021 introduceert Toyota ook een personenuitvoering met vijf tot zeven zitplaatsen. De ProAce City krijgt dan de toevoeging Verso, wat een Toyota-term is voor MPV en ruimte-auto.   

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.