Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zeldzame Iveco Massif pick-up nu te koop als brute offroad-occasion

In de markt voor een gave, tweedehands pick-up? Zoek niet verder. Wij vonden deze bijzondere Iveco Massif pick-up. Niet alleen rijd je daarmee in een stoere offroader, ook rijd je in iets unieks. Dit is de enige pick-up van Iveco die nu als occasion te koop staat in Nederland.

De occasion heeft Land Rover Defender-trekjes en dat is niet zonder reden. De Iveco Massif is opvolger van de in Spanje gemaakte Santana PS-10. De Spanjaarden mochten onder licentie voortborduren op de Defender. Deze PS-10 werd begin deze eeuw geĂ¯ntroduceerd, maar is later omgedoopt tot Iveco Massif om zo mogelijk nieuwe klanten aan te spreken.

Iveco Massif als occasion

Iveco leverde al motoren aan Santana toen de offroader nog als PS-10 door het leven ging. Op aangepaste koplampen en een iets andere grille na, veranderde er dan ook maar weinig aan de wagen. Dit exemplaar – de enige occasion in deze carrosserievariant – heeft een 3,0-liter dieselmotor die ook terug te vinden is in de Iveco Daily uit die tijd. De forse viercilinder in deze pick-up levert 146 pk en 350 Nm aan koppel. Op de teller van deze tweedehands pick-up staat een kleine 35.000 kilometer.

Een unieke occasion die het ook nog eens goed doet in het terrein. Zo kan de vierwielaangedreven Iveco Massif door 50 centimeter diep water karren en ligt in het laadbed een vijfde offroadwiel als reserve. Optioneel kon zelfs een sperdifferentieel op de Iveco besteld worden.

Hoeveel kost de pick-up van Iveco?

Van de Iveco Massif zijn minder dan 10.000 exemplaren gebouwd. Hoeveel daarvan als pick-up-variant kwamen, is niet duidelijk. Gezien het beperkte aanbod op de tweedehandsmarkt zullen het er niet veel zijn. Een unieke kans dus om deze brute pick-up aan te schaffen. Het zou een leuke en capabele bedrijfswagen zijn. De aanbieder vraagt 19.950 euro exclusief btw voor de Iveco Massif pick-up.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.