Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 15 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie heerlijke hatchbacks voor maximaal € 4000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke heerlijk ruime hatchback koop je voor maximaal 4000 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Vijf deuren voor vier mille? Het kan. Met een van deze hatchbacks koop je ook nog eens een ruime auto waarmee je nog jarenlang probleemloos vooruit kunt!

Occasions: drie hatchbacks van hoge kwaliteit

Honda Civic (2001 – 2005)

Wie geen kopzorgen wil, kiest een Civic uit de ’burgerlijke’ categorie. De motoren zijn lekker levendig en zo’n Civic heeft een prima wegligging. Je moet wel kunnen leven met de vrij stevige vering. Van binnen is dit type Honda aangenaam ruim, geholpen door de locatie van de versnellingspook. Een 1.4 zal gemiddeld zo’n 1 op 14 rijden. Wij vonden een zilvergrijze 1.4i LS (2005, 177.000 km) bij een autobedrijf in Heerhugowaard voor slechts € 3.250.

Oordeel van de Wegenwacht

Sommige Civics worden door bedrijven en hobbyisten stevig onder handen genomen. Dat pakt niet altijd even goed uit, maar kan de Honda niet worden aangerekend. Laat een Civic zoals de fabriek ’m heeft bedacht en hij is zo betrouwbaar als we van Japanse auto’s gewend zijn.

Mazda 3 (2003– 2009)

Deze hatchback is voldoende ruim en comfortabel. Als minpunt kunnen we hooguit de nadrukkelijke afrolgeluiden van de banden noemen, met name op ruw asfalt. Ook pakt de dode hoek rechtsachter fors uit. Voor normaal gebruik is een 1.6 krachtig genoeg. Reken op een verbruik van 1 op 12,5. Met ons eisenpakket liggen deze Mazda’s niet voor het oprapen. Bij een autobedrijf in Alkmaar staat een 1.6 Touring in metallic zilver (2005, 129.000 km) voor € 3.750.

Oordeel van de Wegenwacht

Deze Mazda’s zijn zeer betrouwbaar. Bij de Wegenwacht is slechts één euvel bekend dat vaker optreedt. Als de spanrol van de multiriem te slap wordt, kan de krukassensor kapot slaan. De motor stopt er dan direct mee. Voor een nieuwe spanrol ga je naar de garage. Ook kan er vocht in de boordcomputer terechtkomen, met rare storingen tot gevolg.

Toyota Corolla (2002 – 2007)

De Corolla is een gezinsauto die niks fout doet. Misschien wat saai om te zien en de bagageruimte blijft met 290 liter achter bij de andere twee. Die kunnen echter niet schermen met de fijne voorstoelen. Voor veel automobilisten is de 1.4-liter instapmotor sterk genoeg. Een verbruik van 1 op 13 is prima haalbaar. Een autobedrijf in Den Haag adverteert met een zilvergrijze ’Linea Sol’ (2005, 165.000 km) voor € 3.990.

Oordeel van de Wegenwacht

De uitstekende kwaliteit van Toyota’s in het algemeen en deze Corolla in het bijzonder, krijgt pas echt meerwaarde als de auto’s op leeftijd geraken. Met een ton of wat op de teller is dit model nog steeds vrij van vaker optredende storingen. Let er wel op dat je een exemplaar met een sluitende onderhoudshistorie aanschaft, anders kan zelfs een Toyota problemen geven!

Ons advies

Dit zijn drie auto’s die ook met een hoge kilometerstand probleemloos blijven functioneren. Als we moeten kiezen, gaan wij voor de Toyota.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.