Autovisie
Autovisie Occasions 3 mei 2021

Occasions: drie charmante cabriolets voor maximaal € 4000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Het is tijd voor lentekriebels en dus cabriolets. Welke voordelige auto met open dak is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

De zon schijnt! Je wilt mooie tochtjes maken, de wind in je haren voelen… en waarom niet? Met deze zacht geprijsde cabriolets kun je desnoods het hele jaar rijden. Zo geef je verantwoord toe aan je lentekriebels.

Occasions: als nieuw voor minder

Mazda MX-5 (1998 – 2006)

Welk modeljaar je ook kiest, ze sturen allemaal uitstekend. Een pure sportauto! Voor ons budget komen we terecht bij de tweede generatie (’NB’). Kijk goed naar sporen van roest en slechte (schade)reparaties. Exemplaren op leeftijd kunnen soms een nieuw cabrioletdak gebruiken. Bij een autobedrijf in ’s-Heer Arendskerke stuiten we voor € 3.750 op een donkergroene 1.6i (2000, 230.000 km) met een parkeerdeukje.

Oordeel van de Wegenwacht

Japanse auto’s hebben een ijzersterke reputatie. Ook van deze tweede generatie MX-5 zijn er bij de Wegenwacht maar enkele kleine euvels bekend. Als de motor niet aanslaat, kan dat komen door een te slappe veer op de distributieriem. Een noodgreep volstaat, maar in de garage moet er een nieuwe veer in (voor de zekerheid zouden we de riem ook meteen laten vervangen).

Mazda MX-5 (1998 - 2006)

Peugeot 206 CC (2000 – 2007)

Peugeot geldt als de uitvinder van de wegklapbare hardtop. Rond de eeuwwisseling verscheen deze 206 CC. Open is het een heuse cabrio en dicht is de Peugeot vrijwel zo ’gesloten’ als een auto met een vast dak. Voeg daar de fijne rijeigenschappen aan toe. Bij een autobedrijf in Drunen staat een prachtig exemplaar van het actiemodel ’Quicksilver’, een 1.6 met ’climate control’ (2004, 104.000 km) voor € 3.950.

Oordeel van de Wegenwacht

De 206 heeft wat elektronische euveltjes zoals de individuele bobines die de geest geven, losse massacontacten of vocht en vuil in stekkerverbindingen. Specifiek voor de CC is waterlekkage, waaraan weinig anders valt te doen dan de afdichtrubbers te vernieuwen. Een dakconstructie die halverwege dienst weigert, is een mooi klusje voor de Wegenwacht.

Peugeot 206 CC (2000 - 2007)

Opel Tigra TwinTop (2004 – 2010)

De eerste Tiga had een vast dak. De tweede generatie was bedoeld als antwoord op de Peugeot. Zowel Peugeot als Opel wilde een pure tweezitter met vertrouwde techniek en een wegklapbaar, stalen dak bouwen. De praktische eigenschappen zijn wat beperkt, maar dat mag bij een auto die je louter voor jezelf koopt. Wij vinden voor € 3.950 een blauwe 1.4 ’Sport’ (2006, 130.000 km) bij een autobedrijf in Emmen.

Oordeel van de Wegenwacht

Technisch is de Tigra verwant aan de Corsa uit dezelfde bouwjaren. Bijzonder is een motor die na de start direct naar ongeveer 4.000 toeren klimt. Dat komt door een lekkende slang in de inlaat. De Wegenwacht lost het op, maar die slang zul je moeten laten vervangen. Als de EGR-klep blijft vastzitten, verliest de motor trekkracht.

Opel Tigra TwinTop (2004 - 2010)

Ons advies

Deze charmante cabriolets geven lentekriebels, maar zijn de rest van het jaar ook uitstekend bruikbaar. Puur objectief bezien is de Peugeot de beste keuze, maar volg gerust je hart!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Occasions: drie charmante cabriolets voor maximaal € 4000 getipt
Sluiten