Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 7 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Mazda MX-5 met 9.000 kilometer op de klok staat voor absurd bedrag te koop

Prijzen van de Mazda MX-5 zijn de laatste jaren flink gestegen. Dat geldt helemaal voor dit exemplaar. Op de kilometerteller van de compacte Japanner staat dan ook pas 9.000 kilometer.

De Mazda MX-5 verscheen in 1989 op de markt en we kennen inmiddels vier generaties van de Miata, zoals de roadster in de Verenigde Staten genoemd wordt. De eerste generatie, het NA-model, is met zijn klapkoplampen door velen het meest geliefd.

Mazda MX-5 in piekfijne staat als occasion te koop

We hebben een exemplaar gevonden dat pas 9.000 kilometer op de klok heeft. Door aanbieder Premium Classics wordt weer met het cliché ‘fabrieksnieuw’ gestrooid, maar daarvoor heeft-ie toch echt een kleine 9.000 kilometer te veel gelopen.

Mazda MX-5 occasion occasions te koop
(Afbeelding: AutoTrack / Premium Classics)

‘Europees geleverd’

Dat neemt uiteraard niet weg dat deze Mazda MX-5 dankzij zijn uitzonderlijk lage kilometerstand in uitmuntende staat lijkt te verkeren. Vermoedelijk is het geen origineel Nederlandse MX-5, aangezien in de advertentietekst het over een ‘Europees geleverde auto’ heeft.

Mazda MX-5 occasion occasions te koop
(Afbeelding: AutoTrack / Premium Classics)

De onderhoudshistorie is volgens de verkoper volledig gedocumenteerd en ook zou de rode roadster nooit overgespoten zijn. Interessant, want vooral rode lak heeft vaak zwaar te lijden onder de felle zon. Waarschijnlijk heeft deze Mazda MX-5 die zon dan ook maar weinig gezien. Buiten de piekfijne staat is de Mazda niet anders dan andere MX-5’jes. Onder de kap ligt namelijk dezelfde 1,6-liter vierpitter met 116 pk die je in veel andere modellen vindt.

Prijs van occasions met zeer lage kilometerstand

Een bezoekje aan verkoopsite Gaspedaal.nl leert ons dat je vandaag de dag minimaal 7.500 euro kwijt bent aan een Mazda MX-5 NA. Daarvoor ga je uiteraard geen exemplaar vinden met pas 9.000 kilometer op de klok. Dat zou sowieso een bijzondere vondst zijn.

Mazda MX-5 occasion occasions te koop
(Afbeelding: AutoTrack / Premium Classics)

We vinden namelijk maar één ander exemplaar dat met 28.000 kilometer op de klok zeer weinig heeft gelopen. De eigenaar wil daar 17.950 euro voor hebben. Het model dat 9.000 kilometer gelopen heeft kost je 29.950 euro. Een flinke smak geld. Daar koop je bijna een hagelnieuwe Mazda MX-5 voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.