Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 28 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Renault Mégane 3 RS Cup

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Renault Mégane 3 RS Cup.

‘Een Focus RS500 light voor een schijntje van diens prijs’. Zo luidt het eindoordeel over de Renault Mégane III RS Cup bij de Autovisie Supertest van 2010. Toch is de Franse hatchback veel meer dan slechts een prijspakker.

Renault Mégane 3 RS Cup zorgt voor heerlijke rijervaring

Ook de directe bediening en zeer communicatieve besturing en onderstel worden in de Supertest geroemd. De alerte motor en strak schakelende zesversnellingsbak zijn andere hoogtepunten van de Mégane RS met Cup-pakket. De belangrijkste kritiekpunten zijn het weinig speciale interieur en een karakter dat iets te timide is om de Audi TT RS en Ford Focus RS500 bij te benen.

Waar moet ik op letten bij aankoop van de occasion?

Motorisch en technisch heeft de Renault Mégane III RS een goede reputatie opgebouwd. Aandachtspunten zijn ongelijkmatige bandenslijtage, slijtage aan veerpootlagers en fuseekogels en de vervangingstermijn van de distributieriem. Motortuning kan de levensduur van de koppeling verkorten. Een verzwaarde sportkoppeling gaat langer mee.

De occasion is exact hetzelfde als de supertestauto

Toevallig is deze origineel Nederlandse Mégane III RS Cup uitgevoerd in exact dezelfde kleurstelling als de supertestauto in 2010. De combinatie van witte lak met hoogglans zwarte accenten en wielen zorgt voor een frisse uitstraling.

Occasions, Renault Mégane RS, Cup, 3
De gevonden Renault Mégane RS. (Afbeelding: AutoTrack)

Het Cup-onderstel is extra verlaagd, het originele uitlaatsysteem is vervangen door een exemplaar van Milltek en het interieur heeft ‘racegordel-ready’ Recaro sportstoelen met half leer/half stof. Onder de motorkap is het originele afblaasventiel door een aftermarket exemplaar van Forge vervangen en rondom zijn Michelin Pilot Sport 4S zomerbanden gemonteerd.

De technische modificaties en optische staat van deze occasion verraden een liefhebbersverleden. Zelfs de bestuurdersstoel van de Renault Mégane RS verkeert na anderhalve ton aan kilometers in een frisse en onbeschadigde toestand. Ook fijn is de indrukwekkende hoeveelheid facturen van onderhoud en andere werkzaamheden die bij de auto aanwezig is.

Koopwijzer: occasion Renault Mégane RS III (2010-2016)

Dit alles komt bovenop standaard Cup-voorzieningen zoals Brembo-remmen en een mechanisch sperdifferentieel. In 2022 liggen de occasionvraagprijzen van de Mégane III RS Cup ver onder het niveau van een Focus RS500 of een TT RS. Daarmee blijft de koopjesconclusie van weleer ongewijzigd overeind. Nu voor een bedrag van 15.950 euro.

Video Renault Mégane RS 2019

Dit zijn de duurste auto’s die verkocht zijn in 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.