Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Modderworstelen met een supercar? In de Lamborghini Huracán Sterrato kan het

De SUV-trend vindt ook zijn weg naar sportwagenland. Porsche onthult deze week de 911 Dakar, een hoog op zijn wielen staande 911 met terreinbanden en vierwielaandrijving. Meteen daarna krijgt-ie concurrentie uit Italië in de vorm van deze Lamborghini Huracán Sterrato.

Met de Sterrato neemt Lamborghini afscheid van de Huracán. Zijn opvolger wordt uitgerust met hybridetechniek, net als de nieuwe Aventador. De Sterrato is dus de allerlaatste Lamborghini zonder elektrische ondersteuning.

Lamborghini Huracán Sterrato als studiemodel

Het is al drie jaar geleden dat Lamborghini de Huracán Sterrato als studiemodel introduceerde. ‘Sterrato’ betekent ‘onverhard’ in het Italiaans.

Stuk grotere spoorbreedte en grondspeling

De ruige offroadversie van de Huracán staat 47 millimeter hoger op zijn wielen, is uitgerust met gegroefde terreinbanden met hogere wangen en heeft 4WD. Achterwielbesturing is standaard.

Lamborghini Huracán Sterrato
(Afbeelding: Lamborghini)
Lamborghini Huracán Sterrato
(Afbeelding: Lamborghini)

Achter de stoelen ligt als vanouds een atmosferische V10. In de Sterrato levert het blok 640 pk, net als in de Huracán Evo. Net als de concept car heeft de productieversie een 3 centimeter grotere spoorbreedte.

Lamborghini Gallardo Offroad in Autovisie-video

Het is overigens niet de eerste keer dat we een opgekrikte Lamborghini hebben gezien. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed drie jaar geleden met de Gallardo Offroad, een creatie van een Nederlands youngtimerbedrijf.

Lamborghini Huracán Sterrato
(Afbeelding: Lamborghini)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.