Autovisie
Autovisie Nieuws 29 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo ziet de Lamborghini Centenario eruit!

Oeps, Lamborghini had schijnbaar te vroeg een video over de Centenario op YouTube gezet, want inmiddels is het filmpje verdwenen. Gelukkig hebben we net op tijd een screenshot gemaakt, waardoor we kunnen laten zien hoe Lambo’s cadeau aan zichzelf eruit ziet.

Lamborghini Centenario

De Centenario wordt immers geïntroduceerd om te vieren dat Lamborghini-oprichter Ferruccio Lamborghini honderd jaar geleden werd geboren. Van de supersportwagen worden niet meer dan veertig exemplaren gebouwd: twintig dichte varianten en twintig open varianten. De Centenario kost ongeveer 2,2 miljoen euro exclusief belastingen, maar is ondanks dat al maanden uitverkocht. Eén exemplaar komt in handen van een Nederlander.

“Eén Lamborghini Centenario komt in handen van een Nederlander”

Voor de aandrijving van de speciale Lamborghini zorgt de bekende 6,5 liter V12 uit de Aventador LP700-4 en Aventador LP750-4 SuperVeloce, die nu 770 pk levert. De Centenario zou in staat zijn om in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h te sprinten en houdt het pas bij een topsnelheid van zo’n 350 km/h voor gezien.

LEES OOK: LAMBORGHINI CENTENARIO LIJKT NOGAL UIT VERHOUDING

Hij moet lichter worden dan de Aventador en als we naar het bovenstaande screenshot kijken, vallen onder andere al lichtmetalen wielen van koolstofvezel op.

Wat vind jij van de Lamborghini Centario?

Prachtig!

Lelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.