Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo onnodig veel vermogen heeft de nieuwe Range Rover SV

Excessief, zo kun je de Range Rover gerust noemen. Hij biedt een overdaad aan luxe, een overdaad een ruimte en een overdaad aan vermogen. Deze nieuwe SV kan zich qua pk-overschot zelfs meten met supersportwagens.

Land Rover heeft een nieuwe variant van de Range Rover geïntroduceerd, de SV. Het model heeft een twinturbo V8 met maar liefst 615 pk en 750 Nm. Wat dat doet met de nul-naar-honderd-tijd? Die is al na 4,5 seconden voorbij. En pas bij 261 kilometer per uur is de koek op.

Nieuwe Range Rover SV weegt bijna 2800 kilo

Buitengewoon ijsbeervriendelijk is de nieuwe motorisering uiteraard niet. Het bijna 2800 kilo wegende gevaarte heeft op papier een verbruik van 1 op 8,5, dus dat zal in de praktijk nog dramatischer zijn.

Plug-in hybrides met meer elektrische range

Overigens heeft Land Rover ook de plug-in hybridevarianten verbeterd. Ze hebben een sterkere elektromotor gekregen (160 kW), waardoor het systeemvermogen omhoog gaat naar 550 pk (was 510) en 460 pk (was 440 pk).

Range Rover SV
(Afbeelding: Land Rover)

Optimistisch is de CO2-uitstoot van de stekkerhybrides, die in theorie 16 g/km zou zijn. Volgens de WLTP is de elektrische range 121 km (was 113), maar Land Rover is wel zo netjes om erbij te vermelden dat dat in de praktijk zo’n 94 km is (was 88).

In deze stad is het onmogelijk om een Range Rover te verzekeren

Logo’s vóór en achter in 24-karaat goud

Verder nog iets? Ja, Land Rover heeft de Range Rover-modellen een opgewaardeerd infotainmentsysteem gegeven en ook zijn er meer personaliseringsmogelijkheden voor de Autobiography en SV.

Voor het interieur zijn 391 kleurenthema’s beschikbaar en er zijn 230 SV Bespoke-lakkleuren. Is dat nog niet genoeg, dan kun je via de Match to Sample-service iedere kleur laten maken die je maar wilt.

Voor de prijs van een Bentley Bentayga kun je ook deze Land Rover kopen

Typisch iets voor het Midden-Oosten is de mogelijkheid om het Range Rover-woordmerk op de motorkap en achterklep in 24-karaat goud te laten uitvoeren.

Range Rover SV
(Afbeelding: Land Rover)

Verder hebben de technici van Land Rover wijzigingen aangebracht aan onder meer het Terrein Response-systeem en een paar extra functies toegevoegd, zoals Adaptive Offroad Cruise Control, voor die ene eigenaar die weleens het terrein opzoekt.

Waarom de monsterlijke BMW XM in Nederland een succes wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.