Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Workhorse W-15: eerste pickup met een stekker

Elektrische hatchbacks en sedans zijn inmiddels gemeengoed en we hebben zelfs al supercars en SUV’s met een stekker. Het was dus wachten op de eerste pickup truck met elektromotoren. En dat zou best eens deze Workhorse W-15 kunnen zijn.

w3

De W-15 is ontwikkeld door de Amerikaanse Workhorse Group (dat onder meer elektrische aandrijfsystemen maakt voor commerciële voertuigen) en moet in 2018 op de markt komen. De pickup truck wordt aan gedreven door twee elektromotoren (één op de vooras en één op de achteras) en heeft een pakket lithium-ion batterijen dat wordt bijgeladen door een benzinegenerator. Na 129 kilometer zijn de batterijen van de W-15 leeg. Zijn volledige actieradius is echter 499 kilometer, dankzij de generator.

LEES OOK: TOP 10 – PICKUP TRUCKS MET EEN PK-OVERSCHOT

Workhorse beweert dat de W-15 een van de veiligste pickup trucks ooit gaat worden. De wagen zou een kreukelzone van ruim 76 centimeter hebben en zijn uitgerust met diverse semi-autonome functies. Volgens Workhorse is er al interesse in de W-15. Onder meer de Amerikaanse stad Orlando zou belangstelling hebben in een vloot elektrische pickups.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.