Autovisie
Autovisie Nieuws 24 feb 2015

Wat Feyenoord-hooligans kunnen, kunnen Italianen ook

Ophef met een uitroepteken! De Italianen zijn ‘arrabbiato’, boos dus, omdat Feyenoord-supporters de wereldberoemde Spaanse Trappen hebben vernield. Huichelarij, zeggen wij. Je reinste hypocrisie. Kijk dan hoe de Romeinen zelf met hun erfgoed omgingen in de film Poliziotto Sprint uit 1977!

Poliziotto Sprint

En dan bedoelen we niet alleen met de Spaanse Trappen, maar ook met een Ferrari 250 GTE en een Lancia Flavia Coupé. In de politiefilm van regisseur Stelvio (toepasselijke naam) Massi worden die twee automobiele grootheden zonder pardon de treden af gekwakt.

“In 2007 probeerde een dronken man zijn Toyota Celica van de Spaanse Trappen af te rijden”

Iets waar de Spaanse Trappen – die tussen 1723 en 1725 werden gebouwd – wel vaker mee te maken hebben gehad. In 2007 probeerde een dronken man zijn Toyota Celica er vanaf te rijden. Niemand raakte gewond, maar diverse treden liepen schade op.

Enfin, eind jaren zeventig maakte blijkbaar niemand zich daar druk over, getuige deze achtervolgingsscène. Het fragment is echter het meest pijnlijk voor petrolheads, want van de Ferrari en de Lancia blijft niet veel over. Afspelen op eigen risico dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat Feyenoord-hooligans kunnen, kunnen Italianen ook
Sluiten