Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je geen camper meer nodig hebt als je een Dacia rijdt

Campers zijn ongekend populair. Er hebben er in Nederland nog nooit zoveel op kenteken gestaan. Maar kampeerwagens zijn ook duur. Daarom moet je blij zijn als je een Dacia rijdt, want die is er binnenkort met een bed achterin.

Dacia introduceert een nieuw uitrustingsniveau: Extreme. Het is leverbaar op de Spring, Sandero Stepway, Jogger en Duster. Echt nieuw is het niet. De Jogger is al te koop als Extreme, maar die variant wordt vervangen door de nu voorgestelde versie.

Extreme-uitrusting voor Dacia-modellen

Wat krijg je als je een Dacia in Extreme-uitrusting bestelt? Koperkleurige exterieuraccenten, donkergrijze strips op de flanken met een patroon van hoogtelijnen erop en lichtmetalen wielen in hoogglans zwart.

Ook is er de keuze uit twee nieuwe kleuren: Cedar Green voor de Stepway, Jogger en Duster, en Slate Blue voor de Spring. In het interieur vind je een nieuwe, donkergrijze bekleding. De koperkleurige details en hoogtelijnen van buiten komen binnen terug.

Is de Dacia Jogger Hybrid 140 te duur voor een Dacia?

Spring Extreme met meer vermogen

Bij visuele aankleding alleen blijft het niet, althans op de Spring Extreme. Die heeft een nieuwe 65 pk sterke elektromotor en een actieradius van 220 kilometer. De reguliere Spring blijft een 45 pk leverende krachtbron houden.

Dacia Sleep Pack met tweepersoonsbed in Jogger

Ontzettend leuk is de eerste optie in de zogenoemde InNature-reeks: het Sleep Pack. Het is beschikbaar op alle uitrustingniveaus van de Jogger en laat je de bagageruimte in een paar minuten ombouwen tot een slaapkamer.

Dacia
(Afbeelding: Renault)

Heb je een zevenzitsversie van de Jogger, dan moet je eerst de derde zitrij verwijderen om het Sleep Pack te monteren. Het bestaat uit een tweepersoonsbed van hout (1,90 meter bij 1,30 meter), met een matras. Het geheel weegt minder dan 50 kilo.

Verduisteringsgordijnen erbij en slapen maar

Wil je het bed uit het zicht hebben, dan trek je simpelweg de afdekhoes van de bagageruimte eroverheen. Bij het Sleep Pack kun je straks accessoires kopen, zoals verduisteringsgordijnen en een tent voor aan de achterkant van Jogger, voor meer ruimte.

Dacia
(Afbeelding: Renault)

Het Sleep Pack komt naar Nederland. Wat de prijs is, weet de Dacia-importeur nog niet. In Frankrijk kost het 1490 euro bij een nieuwe Jogger en 1790 euro als je het pakket achteraf koopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.