Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Waarom deze nieuwe Aston Martin maar 228 pk heeft

Een nieuwe Aston Martin, daar verwacht je toch minstens 500 pk van. Maar toch hoeven we niet teleurgesteld te zijn in de 228 pk van de AMB 001 Pro. De machine weegt maar 175 kilo.

De Aston Martin AMB 001 Pro is dan ook geen sportwagen, maar een motorfiets. Hij werd deze week onthuld op de EICMA-beurs in Milaan en is een samenwerking met het Frans-Britse motormerk Brough Superior.

Aston Martin AMB 001 Pro voor op het circuit

Zoals je kunt zien, mag je de openbare weg niet op met de AMB 001 Pro. Hij heeft geen koplampen en geen achterlicht. De 228 pk sterke superbike is bedoeld voor het circuit. Zijn pk/gewichtsverhouding is even goed als die van een Formule 1-auto: 1,3 pk/kg.

Aston Martin
(Afbeelding: AstonMartin)

De AMB 001 Pro wordt aangedreven door een 997 cc v-twin en heeft een sequentiële zesbak. Erg veel te kiezen heb je niet als koper. Brough Superior bouwt de motorfiets alleen in Verdant Jade, de groene kleur op de foto’s.

Eerste generatie AMB 001 kostte 120.000 pond

Het is niet de eerste keer dat Aston Martin en Brough Superior zich aan een motor wagen. In 2019 onthulden de fabrikanten de 182 pk sterke AMB 001, die in een oplage van honderd exemplaren werd gebouwd en inmiddels is uitverkocht.

Aston Martin
(Afbeelding: AstonMartin)

Van de AMB 001 Pro komen slechts achtentachtig stuks. Wat de met de hand gebouwde racemotor gaat kosten, is niet bekend. Voor zijn voorganger moest je zo’n 120.000 pond neertellen.

Aston Martin
(Afbeelding: AstonMartin)
(Afbeelding: AstonMartin)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.