Autovisie
Autovisie Nieuws 10 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

W Motors Fenyr Supersport: Arabier met 900 pk

De Dubai International Motor Show is in volle gang en dat betekent dat er veel decadents op de beursvloer staat. Het Arabische sportwagenmerk W Motors komt met iets compleet nieuws, de Fenyr Supersport.

W Motors Fenyr SuperSport 004

De fabrikant van de Lykan Hypersport – 751 pk, 960 Nm, 3,15 miljoen euro – heeft er een schepje bovenop gedaan en belooft voor de Fenyr Supersport nog hogere prestaties. De Lykan zou in 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan en een topsnelheid van 385 km/h hebben. De Fenyr gaat daar overheen met 2,7 seconden en meer dan 400 km/h.

“W Motors wil de productie van de Fenyr beperken tot 25 stuks per jaar”

Achterin de supersporter ligt een 4,0 liter twinturbo zescilinder lijnmotor van Porsche-tuner RUF (de Lykan heeft een variant met 3,7 liter) met een vermogen van 900 pk en 1200 Nm koppel. Extreme cijfers, zeker als je bedenkt dat de aandrijfkrachten via een zeventraps automaat met dubbele koppeling naar alleen de achterwielen gaan.

W Motors is van plan de productie van de Fenyr Supersport te beperken tot vijfentwintig stuks per jaar. De wagen moeten een relatief laag gewicht krijgen door het gebruik van een aluminium buizenchassis met daar bovenop een carrosserie van koolstofvezel. Van de oudere Lykan Hypersport wil W Motors maar zeven exemplaren maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.