Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasion voor de échte VW-liefhebber: de Volkswagen New Beetle RSI

In 2000 werd er door Volkswagen een wel heel opvallende versie van de Beetle op de markt gebracht. De toch ietwat poppige Volkswagen New Beetle onderging een metamorfose want er kwam een RSI-variant met een VR6-motor.

Voor 107.000 euro had je twintig jaar geleden zo’n bijzondere New Beetle op je oprit staan. Voor ditzelfde geld kocht je toen een Porsche 911. Toch waren er 250 VW-freaks die liever de extreme Kever kochten. Een van deze wordt nu aangeboden op internationale marktplaats Ebay.

Een Volkswagen New Beetle RSI in nieuwstaat

Volgens de verkoper is de auto als nieuw en is hij de tweede eigenaar van de New Beetle. Er staat iets meer dan 28.000 kilometer op de teller en de auto is volledig origineel. De bolide beschikt over alle boekjes en onderhoudsgeschiedenis.

Volkswagen New Beetle RSI
(Afbeelding: Ebay)

Goedkoop is de Volkswagen New Beetle RSI dan ook niet. De eigenaar vraagt 60.000 pond (meer dan 70 mille) voor de auto. Maar waarom zou je zoveel geld betalen voor deze auto?

De beste Volkswagen ooit

Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst reed in 2018 met de Volkswagen New Beetle RSI en noemde het “de best rijdende Volkswagen waarin ik ooit heb gereden.” Naast het motorblok met 224 pk en 320 Nm koppel zorgt het communicatieve onderstel in combinatie met de vierwielaandrijving ervoor dat je ontzettend veel plezier kan beleven in de scherpe bochten van de Nederlandse polderwegen.

Volkswagen New Beetle RSI
(Afbeelding: eBay)

Peter nam een Volkswagen New Beetle RSI mee over zo’n polderweg en legt uit dat dit model meer is dan een gepimpte Kever met gigantische achterspoiler, brede OZ racing wielen, Recaro kuipstoelen en een brede bodykit.

De eigenaar van de Volkswagen Beetle in Engeland benadrukt in zijn advertentie dat dit model alleen maar in waarde zal stijgen en dat is inderdaad zo en geen verkooppraatje. Of het daadwerkelijk een goede investering zal moeten blijken en is afhankelijk van de staat van de auto. Hoe dan ook, dit een zeer zeldzame auto waarmee je veel plezier kunt beleven.

Nederlandse overheid biedt Lancia Beta Montecarlo aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.