Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Chevrolet-dealer vervangt door monteur misbruikte Corvette

Nogal wiedes dat het verhaal van een monteur die racete met een Chevrolet Corvette van een klant een staartje krijgt. Zowel voor de monteur als voor de eigenaar van de Corvette is er nieuws.

Laten we bij het begin beginnen. Een bezitter van een Chevrolet Corvette rijdt relaxt in zijn sportwagen. Dan hoort hij een rammeltje dat uit het motorcompartiment komt. Hij voelt zich niet lekker bij het geluid en besluit de dealer er naar te laten kijken. Het was blijkbaar een kleinigheidje want de auto kon de volgende dag al worden opgehaald. De klant pikt zijn Corvette op bij de dealer. Vervolgens schiet hem te binnen dat zijn Corvette een Performance Data Recorder heeft en alle ritten op video vastlegt. Hij besluit de beelden te bekijken en ontdekt dan dat tijdens de testrit door een medewerker van het autobedrijf wel erg hard is gereden. Dat niet alleen, de snelheidsmeter tikt 236 km/h aan tijdens een race met een andere weggebruiker.

Recensie

De Corvette-bezitter besluit om de beelden op een forum voor Corvette C8-eigenaren te delen en stelt de vraag of dit normaal is en wat hij er aan kan doen. Dat zijn klacht het ontslag van de monteur veroorzaakte, was niet bedoeling maar niet heel vreemd. De klant wilde eigenlijk vooral in gesprek met de manager van de garage, die echter in eerste instantie het verzoek afwimpelde. Toen een recensie over de gebeurtenis op social media verscheen, wist de dealer niet hoe snel ze de klant moesten uitnodigen voor een kopje koffie. Klant en dealer waren het er over eens dat het normaal is dat er een proefrit werd gemaakt. Maar een straatrace met de auto van de klant ging ook het dealerbedrijf te ver. Corvette C8

Genereus aanbod

Om de Corvette-rijder het voorval te laten vergeten, bood het autobedrijf een opfrisbeurt van het ex- en interieur ter waarde van maar liefst 500 dollar aan. Die vriendelijke geste veegde de klant van tafel. Hij dacht meer aan verlengde garantie. Maar nu het hele verhaal viraal gaat, heeft de dealer zijn aanbod herzien. De klant krijgt zijn verlengde garantie, maar niet op de bestaande Corvette. De man krijgt een compleet nieuw auto. Die wordt geheel volgens dezelfde specificaties met dezelfde opties gebouwd. En, de belastingen die gepaard gaan met de registratie van de fonkelnieuwe auto, neemt de dealer ook voor zijn rekening. De Corvette-rijder is inmiddels akkoord gegaan met het genereuze aanbod van het autobedrijf. Hij heeft wel gevraagd of hij tot de komst van de nieuwe Corvette in zijn huidige C8 mag blijven rijden…

Eigenaar ziet zijn Corvette in handen van monteur 236 km/h rijden!

Man wint gloednieuwe Corvette C8, maar krijgt ‘m niet

Corvette-liefhebbers verzetten zich niet tegen Corvette C8

Op de radar

De dealer heeft ook direct wat procedures aangescherpt. De lijst met monteurs voor proefritten met snelle auto’s is ingekort om voorvallen als met de Corvette in de toekomst te voorkomen. Ondertussen is het hele voorval ook op de radar van de California Highway Patrol verschenen. De politie onderzoekt de beelden van de Performance Data Recorder. Niet alleen zal er actie worden ondernomen tegen de monteur, ook tegen de bestuurder van de Dodge Charger die eveneens met hoge snelheid over de Highway scheurde.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.