Autovisie
Autovisie Nieuws 19 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Ford Capri RS3100 van Toine Hezemans

Te koop: een stukje ‘Nederlandse’ racehistorie. Deze Ford Capri RS3100-racewagen heeft ooit de 4 uur van Jarama gewonnen met onder meer Toine Hezemans achter het stuur.

De Capri komt uit een legendarische periode in de Group 2-toerwagenklasse, toen de Ford het moest opnemen tegen de 3.0 CSL van BMW. Het exemplaar dat te koop staat bij Taylor & Crawley in Londen is chassisnummer 19997. De auto debuteerde in 1974 op het circuit van Zandvoort, waar hij gelijk won.

Daarna reed hij nog vier races. Hij werd zesde op de Norisring, vijfde op het Zuid-Afrikaanse Kyalami en kwam als eerste over de meet op Hockenheim en het circuit van Jarama. In die laatste race werd hij bestuurd door Hans Heyer, Klaus Ludwig en Toine Hezemans.

“De auto debuteerde in 1974 op het circuit van Zandvoort”

In 1987 werd deze Capri gekocht door Tom Walkinshaw, waarna hij werd tentoongesteld bij het hoofdkantoor van TWR. Nadat het Arrows Formule 1-team van Walkinshaw in de financiële problemen kwam, werd de Ford samen met andere bezittingen van TWR/Arrows geveild.

Via de Amerikaanse en Engelse historische racers Bryce Banatyne en Shaun Lynn, die de auto beide op het circuit gebruikten, kwam de Capri in handen van Taylor & Crawley. Wat de machine moet kosten, meldt het bedrijf niet. Wel dat er een compleet nieuwe Cosworth GAA V6 bij zit en een hoeveelheid reserveonderdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.