Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Volvo levert 24.000 zelfrijdende XC90’s aan Uber

Volvo gaat tussen 2019 en 2021 zo’n 24.000 auto’s leveren aan Uber. Het zijn allemaal XC90’s die zijn uitgerust met autonome technologie. Ze worden door Uber ingezet als ‘robotaxi’s’.

uber-2

Volgens Uber worden de Volvo’s niet volledig autonoom (Level 5), maar volledig autonoom in bepaalde steden en gebieden (Level 4). De XC90’s gaan straks de weg op in een aantal Amerikaanse steden, waar ze zullen worden ingezet als zelfrijdende taxi’s.

Pittsburgh

Volvo en Uber werken sinds augustus 2016 samen. De Zweedse autofabrikant heeft toen 100 XC90’s geleverd voor de lancering van Ubers eerste autonome taxiservice in de Amerikaanse stad Pittsburgh.

Ontwikkelingskosten

De bedrijven trekken samen op omdat ze zo de ontwikkelingskosten kunnen delen. De XC90’s die Volvo in de komende jaren aan Uber levert, hebben de basistechnologie al aan boord. Uber kan simpelweg zijn systemen eraan toevoegen.

Door rood

Ubers experimenten zijn tot nu toe niet altijd goed gegaan. In december 2016 reed een zelfrijdende XC90 in San Francisco door rood en afgelopen maart raakte een autonome XC90 betrokken bij een aanrijding in Arizona. Volgens de politie lag de fout bij de bestuurder van de andere auto.

Zelfrijdende autoservice Uber binnen een dag verboden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.