Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2017

Elon Musk: ‘Nieuwe Tesla Roadster wordt nog sneller’

Nu wordt het helemaal eerst zien en dan geloven! De nieuwe Tesla Roadster – die vorige week werd onthuld – heeft bijna ongeloofwaardige specificaties, maar blijkt slechts het ‘basismodel’ te worden, aldus Elon Musk.

Het is nog steeds de vraag hoe we de onthulling van tweede generatie Roadster (batterij: 200 kWh, actieradius: 1000 kilometer) moeten interpreteren. Kan gewoon een productlancering zijn natuurlijk, maar ook een bliksemafleider. Een bizarre verrassing die onze collectieve aandacht moet richten op iets anders dan de enorme problemen waarmee Tesla kampt. De Model S en Model X hebben nog steeds te maken met kwaliteitsissues en de productie van de Model 3 gaat allesbehalve van een leien dakje.

Speciaal optiepakket

Dus gooit Tesla-oprichter Elon Musk nog wat olie op het vuur. Op Twitter schrijft hij dat de 10.000 Nm sterke Roadster – die in 1,9 seconden naar 100 km/h zou kunnen sprinten en een top van 400 km/h moet halen – slechts een basismodel is. Er komt een speciaal optiepakket, volgens Musk, dat de Roadster nog weer een stukje sneller maakt. Het zal. We wachten eerst maar eens geduldig af. Wie niet kan wachten en vast een aanbetaling wil doen, kan 50.000 dollar aan Tesla overmaken om de 250.000 dollar kostende Roadster te reserveren. De productie ervan zou moeten beginnen in 2020.

Nieuwe Tesla Roadster: 10.000 Nm, 400 km/h, 200.000 dollar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.