Autovisie
Autovisie Nieuws 26 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Volvo-eigenaar nu derde grootste in China

geely_sx11_4_0370006109ef06c4

 

Het bedrijf passeerde Nissan in de verkoopstatistieken. Eerder wist het al Honda en Toyota voorbij te gaan. De jacht is nu geopend op de eerste plaats, waarvoor de autobouwer eerst General Motors en daarna Volkswagen moet verslaan.

Aanhoudende groei

Geely laat weten dat dit jaar rekent op een jaarafzet in China van 1,58 miljoen auto’s. De aanhoudende groei komt voort uit de investeringen in nieuwe technieken en de verdere ontwikkeling van de merken Volvo en Lynk & Co. Nieuwe modellen die in de pijplijn zitten moeten Geely verder doen laten groeien. Het bedrijf rekent op een hoger marktaandeel in de nabije toekomst. In het eerste half jaar behaalde het concern een marktaandeel van 6,4% tegenover 5% over heel 2017. Het verkocht 766.630 voertuigen. Over heel 2017 leverde Geely 1,25 miljoen auto’s.

Inkoop

Tijdens de bekendmaking van de cijfers gaf de fabrikant aan inmiddels over een productieprogramma te beschikken waarmee het door kan gaan als internationale speler. De Chinezen kochten in 2010 Volvo Cars en hebben inmiddels Proton en Lotus in handen. Daarnaast heeft het concern Lynk & Co, waarmee het in 2020 ook naar Europa komt, opgericht en bezit het een groot aandeel in Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.