Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

SsangYong komt volgend jaar met nieuwe Korando

De Zuid-Koreaanse SUV-specialist SsangYong brengt volgend jaar een nieuwe generatie Korando op de markt. De auto debuteert in de zomer van 2019 op de thuismarkt, waarna de vijfpersoons SUV op de boot naar Europa wordt gezet. De nieuwe editie komt ook in Nederland op de markt.

ssangyong 3
SsangYong Rexton

Met de nieuweling probeert SsangYong kopers weg te snoepen bij de landgenoten Kia en Hyundai, die respectievelijk de Sportage en Tucson in het zogeheten C-SUV-segment aanbieden. De 4×4-specialist laat zich nog niet uit over de nieuweling. Volgens de eerste berichten groeit het model, al is nog niet bekend hoeveel millimeter of centimeter de SUV erbij krijgt. Hij zal meer interieurruimte bieden, maar het aantal zitplaatsen bedraagt onveranderd vijf.

Premium

SsangYong zal de Korando naar een hoger plan trekken. In ontwikkeling zijn verschillende nieuwe veiligheidssystemen, waarmee SsangYong wil doorstoten naar het premiumdeel van het SUV-segment. De auto belooft ook stiller te worden dan het bestaande type.

Turbomotor

Op motorisch vlak komt de Korando, voor zover nu bekend, met een 2,0 liter benzinemotor en 2,2 liter dieselmotor. De twee viercilinders worden van de bestaande generatie overgenomen, zij het aangepast voor de volgende editie. Als basismotorisering verschijnt er een kleiner blok. De krachtbron kent een slagvolume van 1,5 liter. Met hulp van een turbo wordt een vermogen bereikt van rond de 130 pk. Het koppel bedraagt 260 Nm. Het blok komt overigens ook in een later stadium voor de kleinere Tivoli beschikbaar.

Genève of Seoel

Waar en wanneer SsangYong de nieuwe generatie Korando aan het publiek voorstelt, is niet bekend. De autobouwer zou voor de Autosalon van Genève kunnen kiezen, die begin maart wordt gehouden. Echter, enkele weken later wordt de Seoul Motor Show gehouden. Voor het internationale publieksoptreden van de vorig jaar gelanceerde Rexton verkoos SsangYong op het laatste moment ook de tentoonstelling in Seoel boven die in Genève.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.