Autovisie
Autovisie Nieuws 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: VW Microbus ‘Shorty’

Een originele Volkswagen Transporter T1 is inmiddels zo goed als onbetaalbaar. Dus waarom een hele kopen als een halve ook kan. Want zeg nou zelf, deze Volkswagen Microbus ‘Shorty’ is toch onweerstaanbaar?

197245_Side_Profile_Web

De Volkswagen gaat morgen bij Barrett-Jackson in Las Vegas onder de hamer, maar desondanks laat het veilinghuis niet heel veel los over de korte Microbus. We weten alleen dat hij in 1966 is gebouwd en precies twintig jaar later zijn grote transformatie onderging.

“Gewone Transporters gaan al regelmatig richting de 100.000 euro”

Bovendien is bekend dat ‘Shorty’ in 2014 werd gekocht door Richard Rawlings van Gas Monkey Garage – bekend van de televisieserie Fast N’ Loud – en daarna volledig werd gerestaureerd. Het busje kreeg een 2,0 liter viercilinder benzinemotor aangemeten en een nieuwe handgeschakelde vierbak. En ja, hij rijdt gewoon.

LEES OOK: PEUGEOT PAKT UIT MET FOODTRUCK, VW BRENGT CAMPER TERUG

Wat de T1 moet opbrengen, is niet bekend. Gewone Transporters van de eerste generatie gaan op veilingen al regelmatig richting de 100.000 euro en er zelfs overheen. Eind 2014 werd zelfs een exemplaar op 190.000 euro afgehamerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.