Autovisie
Autovisie Nieuws 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Australiërs: ‘Dronken? Dan is zelfrijdende auto top!’

Australiërs, die hebben het helemaal begrepen als het om autonoom rijden gaat. Niks geen angsthazerig gedrag ‘down under’ en gemier over het uit handen geven van de controle, maar enthousiasme over de voordelen. Want je kunt lekker zuipen als je auto zelfrijdend is.

Autonoom rijden - Autovisie.nl

Yep, dat is het eerste waar de ‘Aussies’ aan denken als het op autonome voertuigen aankomt. Althans, dat is het eerste waar de vijfduizend ondervraagden aan dachten toen ze door het Australian Driverless Vehicle Initiative aan een onderzoek werden onderworpen. Want een grote meerderheid zegt dat ze graag van een zelfrijdende auto gebruik willen maken als ze alcohol of drugs gebruikt hebben, moe zijn of als een rit saai of monotoon is.

LEES OOK: SPECIALE TRACKDAYS VOOR ZELFRIJDENDE AUTO’S

En toch, zoals in alle onderzoeken naar de acceptatie van autonoom rijden, komen er twijfels naar boven. Zo vreest 79 procent van de ondervraagden dat zelfrijdende auto’s gehackt kunnen worden en maakt 72 procent zich zorgen over privacy. Ook zou 90 procent zijn kinderen niet onbegeleid met een autonoom voertuig laten reizen en zegt 83 procent af en toe zelf het stuur ter hand te willen nemen. Want dat is de grote conclusie van het onderzoek: mensen zijn nog lang niet bereid om te stoppen met zelf autorijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.