Autovisie
Autovisie Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Tiguan groter, breder en vooral ruimer

Over niet al te lange tijd begint de Volkswagen Group Night op de IAA in Frankfurt. De kersverse Volkswagen Tiguan wacht daar niet op en laat zich alvast zien.

De tweede generatie van de Tiguan is hoger en breder dan zijn voorganger (respectievelijk plus 6 en 3 centimeter), maar ook 3 centimeter lager. De wielbasis nam met 8 centimeter toe, wat ervoor moet zorgen dat er binnenin meer ruimte is voor vooral de achterpassagiers.

In de nieuwe Volkswagen is plaats voor vijf personen. Zijn achterbank kan 18 centimeter in lengterichting worden verschoven om meer beenruimte of juist meer bagageruimte te creëren. De kofferbak meet normaal gesproken 615 liter, maar kan worden vergroot naar maximaal 1655 liter.

“De tweede generatie van de Tiguan is hoger en breder dan zijn voorganger”

De motoren van de Tiguan kennen we uit de Golf en de Passat. Zo kunnen kopers kiezen uit vier benzinemotoren (125, 150, 180 of 220 pk) of vier turbodiesels (115, 150, 190 of 240 pk). In de basis drijven ze de voorwielen aan, maar vierwielaandrijving is optioneel.

Op de IAA staat ook nog een ‘studiemodel’ van een plug-in hybrideuitvoering van de Tiguan. Deze GTE (die volgend jaar op de markt komt) combineert een 1,4 liter benzinemotor met elektrische aandrijving en komt tot een gezamenlijk vermogen van 218 pk. Het verbruik zou op 1 op 52,6 liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.