Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Compacte Volkswagen T-Roc rondt SUV-gamma naar onderen af

En de Volkswagen SUV-reeks is compleet! Het Duitse merk had al de Tiguan, Touareg en Atlas/Terramon. Nu komt daar de compacte T-Roc bij. Hij staat in november bij de Volkswagen-dealers.

7

De T-Roc staat, net als de Tiguan en Atlas/Terramont, op Volkswagens MQB-platform. Het model is 4,23 meter lang (25 centimeter korter dan de Tiguan), 1,82 meter breed, 1,57 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,60 meter. De auto biedt plaats aan vijf personen en kan ook nog 445 liter aan bagage meenemen (1290 liter met de achterbank volledig neergeklapt).

Chroomstrip

Hij is uiteraard duidelijk als Volkswagen te herkennen, maar heeft toch ook iets fris over zich. Vooral de achterkant oogt wat ons betreft snaarstrak en de flanken stralen zowaar iets sportiefs uit, met duidelijk geprononceerde wielkasten en een chroomstrip die van de a-stijl doorloopt in de naar voren hellende c-stijl.

De Volkswagen T-Roc is er in drie uitvoeringen: de basisversie, de T-Roc Style en de T-Roc Sport. Die laatste twee zijn optioneel te bestellen met een tweekleurige carrosserie. De a-stijl, het dak en de buitenspiegels zijn dan in een andere tint uitgevoerd als de rest van de auto. De Style en Sport zijn ook leverbaar als R-Line.

Zes motoren

Op het motorenlijstje staan zes turbo-units: drie benzinemotoren en drie diesels. Ze zijn er in drie sterkten: 115 pk, 150 pk en 190 pk. De 115 pk-versies hebben voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak. De 190 pk-varianten zijn altijd uitgerust met vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Bij de 150 pk sterke motoren hebben kopers de keuze tussen vierwielaandrijving met een DSG of voorwielaandrijving met een handbak of DSG.

Active Info Display

In het interieur van de Volkswagen T-Roc vinden we de nieuwste versie van het Active Info Display (een volledig digitaal instrumentarium) en een infotainmentsysteem met een groot aantal connectiviteitsopties. De lijst met rijassistenten is lang. De T-Roc is er onder andere met Adaptive Chassis Control (DCC), Dynamic Cruise Control, Dynamic Road Sign Display, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Park Assist en Traffic Jam Assist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.