Autovisie
Autovisie Nieuws 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen start bouw fabriek voor EV’s

De eerste fabriek voor louter elektrische modellen van Volkswagen in China is in aanbouw. De topman van het Volkswagen-concern, Dr. Herbert Diess, legde afgelopen week figuurlijk de eerste steen voor de faciliteit.

De fabriek komt te staan in Anting, zo’n 30 kilometer ten westen van Shanghai. Het is de bedoeling dat in 2020 de eerste auto’s de poort verlaten. Daarnaast gaat Volkswagen er in samenwerking met zijn Chinese partner SAIC accupakketten maken.

Voor ev’s omgebouwd

Het is voor het eerst dat Volkswagen een fabriek neerzet die specifiek voor elektro-auto’s wordt neergezet. De Duitse autobouwer laat momenteel de elektrovoertuigen tussen de reguliere modellen van de band rollen of maakt de modellen in omgebouwde fabrieken, zoals de Glazen Fabriek in Dresden en de Audi-faciliteit in Brussel. Ook het onderkomen in Zwickau wordt de productiehal aangepast voor het maken van elektrische auto’s. In 2019 moet daar de eerste wagen van de band rollen. volkswagen-i-d-buzz-1-autovisie-nl

SUV’s

Het Duitse concern plant een jaarproductie van 300.000 auto’s door SAIC Volkswagen. Welk model het spits afbijt, is niet bekend. De autobouwer geeft aan dat in China diverse modellen gemaakt gaan worden, waaronder middelgrote en grote SUV’s. Volkswagen heeft ene arsenaal elektro-auto’s op de agenda staan. Het concern verwacht dat rond 2025 tot een kwart van alle gebouwde modellen voorzien zal zijn van een elektrische aandrijflijn. Voor het productoffensief heeft het bedrijf een nieuw platform ontwikkeld, MEB genaamd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.