Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen Passat winnaar grote stationcar-test

De Volkswagen Passat Variant is de beste dieselstation in het middenklasse segment. De kersverse Auto van het Jaar 2015 laat met overtuiging tien andere grote combi’s achter zich in een vergelijkende test die u nu in de nieuwste editie van Autovisie magazine leest.

“De onweerlegbare winnaar is de Volkswagen Passat Variant”

“De onweerlegbare winnaar is de Volkswagen Passat Variant”, luidt de conclusie. “Een segmentontstijgende kwaliteitsbeleving wordt feilloos gecombineerd met de nuchtere en praktische kanten van een zeer ruime stationwagon.”

Elf auto’s

Op plaats twee eindigt verrassend de Mazda 6 Sportbreak, die op meerdere onderdelen de beste beoordeling scoort, gevolgd door de Opel Insignia Sports Tourer op de derde plek, die vooral veel uitrusting en comfort biedt voor een scherpe prijs. De rest van de top elf wordt volgemaakt door de Ford Mondeo Wagon, Mercedes-Benz C-Klasse Estate, Peugeot 508 SW, Audi A4 Avant, BMW 3 Serie Touring, Volvo V60, Subaru Outback en Renault Laguna Estate.

Bijtelling

Hiervan zijn de Ford, Mercedes-Benz en Volkswagen volledig nieuw en zijn de Mazda, Opel en Peugeot afgelopen jaar onderworpen aan een uitgebreide update. De Audi en BMW kregen recentelijk een modernere dieselmotor, zodat ze wat fiscale bijtelling betreft in de 20%-categorie blijven vallen. De enige stations in de test die niet van dat belastingvoordeel profiteren zijn de zware vierwielaangedreven Subaru Outback en verouderde Renault Laguna, die snel een vervanger krijgt.

Instapdiesels

Alle geteste auto’s kosten tussen de 35.000 en 40.000 euro (iets meer voor de drie Duitse premiummodellen van Audi, BMW en Mercedes-Benz) en zijn de instapdiesels van hun modellenreeks, uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak. In het middenklasse segment worden in ons land ongeveer 40.000 auto’s per jaar verkocht. Het merendeel wordt zakelijk gereden.

Autovisie magazine digitaal

Lees de volledige test in Autovisie magazine editie 7, die vanaf vandaag in de winkel ligt. Of lees Autovisie magazine op je iPad. Download de gratis Autovisie magazine app (abonnees lezen gratis) in de App Store of lees de nieuwste editie hier via Blendle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.