Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Emissieschandaal Volkswagen: verkoopstop in Zuid-Korea

Volkswagen staakt vanaf 25 juli de verkoop van het merendeel van zijn modellen in Zuid-Korea. Het concern reageert daarmee op een mogelijk algeheel verkoopverbod van het gros van de Volkswagen-producten in het Aziatische land. Volkswagen heeft volgens de lokale overheden gesjoemeld met de emissiewaarden van de dieselversies en de geluidsniveaus van zijn modellen.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 15.11.12kopieDe Duitse autobouwer wacht het oordeel van het Koreaanse ministerie van milieu niet af. Eind deze maand of begin augustus zal de overheid aangeven of de typegoedkeuring van liefst 32 types wordt ingetrokken. Zonder de benodigde papieren mogen de auto’s in Zuid-Korea niet worden verkocht. Volkswagen claimt dat het vervolgens drie maanden duurt voordat de auto’s opnieuw gehomologeerd zullen zijn.

Homologatie

Dat Volkswagen nu al de verkoop van tal van modellen stillegt, is geen bekentenis van het concern dat het tijdens de homologatie van de types heeft gefraudeerd. Het merk geeft aan dat het onduidelijkheid onder de dealers, klanten en potentiële kopers wil voorkomen. Mochten de homologatiepapieren worden ingetrokken dan zou het Volkswagen minimaal drie maanden kosten om nieuwe certificaten te halen, aldus het autobedrijf tegenover persbureau Reuters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.