Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz verklapt introductiekalender 2017

Mercedes-Benz heeft aan zijn investeerders de introductiekalender voor 2017 laten zien. Kijk even mee welke modellen Mercedes volgend jaar brengt. Zo komt er toch een GT Roadster, verschijnt de GLA Coupé en moet de E-Klasse All Terrein de strijd aangaan met de Allzroads, Cross Country’s en Outbacks van deze wereld.

Mercedes planning Autovisie.nlSchermafbeelding 2016-07-22 om 15.19.20Komend jaar completeert Mercedes-Benz het programma van de E-Klasse met een coupé en een cabriolet. De sedan en Estate zijn eerder dit jaar al voorgesteld, waardoor met de komst van de tweedeurstypes de E-Klassefamilie compleet is. Op basis van de E- Estate komt er nog wel een zogeheten All Terrein-versie bij, waarmee de Duitsers het voorbeeld van Volvo met zijn Cross Country, Subaru met zijn Outback en Audi met zijn Allroad volgen. De stationwagon krijgt grote lichtmetalen wielen, wat kunststoffen opsmuk en een verhoogde bodemvrijheid.

LEES MEER: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES MERCEDES-BENZ GLC COUPÉ

GT Roadster

In het schema staat ook de AMG GT Roadster, een variant die oorspronkelijk niet in de planning stond. Gorden Wagener, designbaas van Mercedes, liet eerder in gesprek met Autovisie weten dat de open variant van de GT niet zou komen, omdat de tweepersoons roadster zou kannibaliseren met de aloude SL. De GT krijgt een softtop, terwijl de huidige roadsters van het merk -SL en SLC- over een inklapbare hardtop beschikken. Echter, Wagener zei eerder tegen Autovisie dat de opvolger van de SL weer een linnen dak zou krijgen. Van de AMG GT verschijnt tevens een nieuwe versie, C gedoopt. De sportwagen komt naast de GT, GT S en GT R in het programma. Overigens spreekt Mercedes nog niet van de GT-RS, maar de levering van dat model zal zo goed als zeker pas in 2018 van start gaan.

GLA Coupé

Een opvallende nieuwkomer is de GLA Coupé. Niet te verwarren met de GLB die voor 2019 staat gepland, want dat wordt een heuse cross-over. De GLA Coupé is een gerestylede GLA. De compleet nieuwe GLA staat voor 2020 gepland.Mercedes planning Autovisie.nl Schermafbeelding 2016-07-22 om 15.21.08 Mercedes planning Autovisie.nl Schermafbeelding 2016-07-22 om 15.20.41

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.