Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen komt met elektrische stationwagen in 2021

Volkswagen breidt zijn elektrofamilie rap uit. Voor 2021 heeft het nu de komst van de ID. Space Vizzion, een elektrische stationwagen, aangekondigd. 

Aankomend jaar trapt Volkswagen af met het grote elektro-offensief: na de zomer staat de langverwachte ID.3 eindelijk bij de dealers. Daarna komt er nog veel meer aan. De Duitse fabrikant bevestigde bijvoorbeeld ook de komst van een elektrische crossover (ID. 4 Crozz), buggy (ID. Buggy) bus (ID. Buzz) en een sedan (ID. Vizzion). Nu kondigt het merk ook een stationwagen op basis van dat laatstgenoemde model aan: de ID. Space Vizzion.

MEB

Dit nieuwe familielid komt, net als de andere ID.-modellen, uiteraard te staan op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep. Op dat platform past een accu die goed zou moeten zijn voor een bereik van 590 kilometer volgens de WLTP-meetmethode. Dat is tot nu toe het hoogste bereik in kilometers van een elektrische VW.

Binnenin vinden we een volledig digitaal dashboard dat toch wel heel veel overeenkomsten heeft met die van de Tesla Model 3. In het midden zien we een groot, liggend scherm dat zo uit de creatie van Musk lijkt te komen, om nog maar niet te beginnen over het brede houten paneel. Volkswagen maakt in het interieur van de ID. Space Vizzion gebruik van een duurzaam kunstleder (AppleSkin) dat o.a. bestaat uit restmateriaal uit de appelsap-productie.

Los Angeles

De productieversie van deze elektrische stationwagen verschijnt in 2021 op de markt in Europa, Noord-Amerika en China. Volkswagen geeft aan dat er ‘verschillende versies’ voor die continenten komen, maar kan ons nog niet vertellen wat dat precies inhoudt. Voor die informatie lijken we te moeten wachten op de Los Angeles Auto Show, waar de Wolfsburgers het doek van de ID. Space Vizzion trekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.