Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen en LG verbinden je auto met je huis

Volkswagen en LG zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. De twee giganten ontwikkelen samen een communicatieplatform dat auto’s en huizen met elkaar verbindt.

Volkswagen

Vandaag hebben de twee partijen bekendgemaakt dat hiervoor een intentieverklaring is getekend. De autofabrikant wil in samenwerking met de techgigant verder met Volkswagens zogeheten Cross-Over-Platform.

Eén van de speerpunten binnen deze technologie is de koppeling tussen de moderne auto en het ‘slimme’ huis. In de praktijk moet je zo onder meer de verlichting, beveiligingssystemen en huishoudelijke apparatuur in je huis vanuit je auto kunnen bedienen.

Volkswagen Budd-e

LG

Daarnaast omvat de samenwerking functionaliteit binnen de auto, zoals een nieuw soort infotainmentsysteem. Ook wordt aan een contextgevoelig berichtencentrum gewerkt, dat de communicatie tussen verschillende systemen verder moet brengen door de bestuurder op het juiste moment te adviseren.

De Duitse en Koreaanse giganten hebben al langer een verbintenis. Zo levert LG al audiovisuele producten sinds 2007. Daarnaast heeft LG ook een samenwerkingsverband met landgenoot Hyundai.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.