Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Volgende Volkswagen Golf komt in juni 2019

Tijdens een bijeenkomst voor de toeleveranciers van de volgende generatie Golf heeft Volkswagen aangekondigd dat de levering van de volgende, alweer achtste generatie Golf nog maar 75 weken van ons verwijderd is. De autobouwer neemt de nieuweling in juni 2019 in productie.

VW_Golf_8
Volkswagen Golf 8 Computerillustratie Schulte Design

Volkswagen liet tijdens de presentatie aan de 180 managers van de toeleveranciers weten dat het concern € 1,8 miljard in de Golf-familie steekt. De auto zal wederom in verschillen de fabrieken van de band rollen, maar de hoofdfabriek blijft die in Wolfsburg waar het bedrijf zijn thuisbasis heeft. Momenteel worden al voorbereidingen getroffen om voor de bouw van de Golf 8. De nieuwe editie rolt als eerste in Wolfsburg van de band. Voor de bouw van het model zijn al 80% van de toeleveranciers gecontracteerd.

VW_Golf_8_h
Volkswagen Golf 8 Computerillustratie Schulte Design

SINDS 1974

Uit die fabriek rollen momenteel dagelijks meer dan 2.000 leden van de Golf-familie. De autobouwer levert het model in 108 landen wereldwijd en wist sinds de start van de productlijn in 1974 meer dan 35 miljoen auto’s onder de Golf-naam te verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.