Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Volgende Renault Clio vormt startpunt gerestyled wybertje

Met de introductie van de huidige generatie Clio in de herfst van 2012 gaf Renault het startschot voor de verjonging van zijn complete modellengamma. Nu de reeks compleet is, vormt de Clio het oudste model binnen de bestaande line-up. Maar niet voor lang. De fabrikant start weer van voren af aan.

renault symbioz-concept-032.jpg.ximg.l_12_m.smart

De Clio is aan zijn laatste verkoop- en productiemaanden bezig. In oktober op de autoshow in Parijs stelt de Franse autobouwer de volgende editie voor. Het is alweer de vijfde maal dat de compacte middenklasser van Renault de naam Clio draagt. Ontwerpchef Laurens van den Acker zal voor de nieuweling de huidige designtaal evolueren. In de meest recente concept cars, zoals de Symboiz, heeft Van den Acker al een tipje van de ontwerpsluier gelicht. Elementen van de studiemodellen komen terug in de productie-auto’s.

Merkwapen

Overigens hertekent Renault niet alleen de carrosserie van de Clio. Ook het wybertje zal een opfrisbeurt krijgen. Bij de lancering van de huidige modelfamilie koos de autobouwer er al voor om het merkwapen prominenter in beeld te brengen. Het front (motorkap en bumper) werden rond het wybertje ontworpen.

Grand Captur

Voor Van den Acker is de nieuwe Clio al geruime tijd geleden afgehandeld, al blijft hij het project tot aan de productiestart volgen. Hij heeft bovendien de nieuwe Kangoo al klaar, net als de volgende generatie Captur. Laatstgenoemde komt er mogelijk in twee carrosserievarianten. Recent maakte de directeur van de Spaanse Renault-fabriek bekend dat er een extra model in de faciliteit gebouwd gaat worden. Mogelijk wordt dat een Captur met verlengde wielbasis. Of er dan ook een derde zitrij binnen het koetswerk wordt geplaatst, is nog niet bekend. renault symbiozrenault symbiozrenault symbiozrenault symbiozrenault-zh33-concept-001.jpg.ximg.l_full_m.smart

Opfrisbeurt

De nieuwe Kangoo komt dit jaar, net als een licht opgewaardeerde Zoé. De volgende Captur laat zich in 2019 zien. In datzelfde jaar ondergaan de Twingo, Talisman en Espace een opfrisbeurt. Een jaar later is het de beurt aan de Mégane en Scénic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.