Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wisselt BMW de 2 Cabrio in voor de X2 Cabrio?

Twee geruchten met betrekking op de ‘2’-modellen van BMW. De Duitse autobouwer zou volgens de automotive tamtam overwegen om van de X2 een Cabriolet-variant te maken. Tegelijkertijd zou BMW van plan zijn om van de nieuwe generatie 2 Serie geen Cabriolet-variant meer uit te brengen.

BMW 2 CABRIOLET  bmw_230i_cabrio_luxury_line_28

Om maar gelijk duidelijk te zijn, BMW reageert niet op de geruchten. De fabrikant laat zich nooit uit over toekomstige modellen en plannen. Mocht het verhaal kloppen, dan is BMW na Nissan (met zijn Murano) en Land Rover (met de Evoque) de derde autobouwer die van de moderne SUV een open uitvoering maakt. BMW zou dan wel een forse investering moeten doen, aangezien de X2 momenteel een vijfdeurs carrosserie heeft. De Cabriolet zou een tweedeurs model moeten worden, die dus speciaal ontworpen en ontwikkeld moet worden. Dezelfde weg bewandelde Nissan, terwijl Land Rover al een coupéversie van de Evoque maakt die als basis voor de softtopuitvoering dient.

Prijssegment

De X2 Cabriolet zou gezien kunnen worden als de vervanger van de 2 Cabriolet, mocht dat model inderdaad het veld moeten ruimen. De twee vallen min of meer in hetzelfde prijssegment, al is de een gebaseerd op een coupé en de ander op een SUV. De verkoopcijfers van de open 2 Serie zouden niet naar tevredenheid van BMW zijn.

x2-5Gamma

BMW heeft over open auto’s sowieso niet te klagen. De fabrikant levert momenteel de 2, 4 en 6 Serie als Cabriolet. Daarnaast komt er nog een Z4 aan. Mercedes-Benz en Audi bieden er nog meer aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.